2013-2014 Συνεργασία με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής Π.Π.Σ.Π.Θ.

2013-2014 Συνεργασία με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής Π.Π.Σ.Π.Θ.

 

Συνεργασία του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής Π.Π.Σ.Π.Θ. με τον Όμιλο Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ.

Ο Όμιλος Δημιουργικής Γραφής Π.Π.Σ.Π.Θ. και ο Όμιλος Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ. συνεργάστηκαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της Τελετής Βράβευσης του Α΄ Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής, αφιερωμένου στη μνήμη του ποιητή Μίμη Σουλιώτη.

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ. και του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕ.Λ. «Μανόλης Ανδρόνικος» και πραγματοποιήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στις 29 Μαρτίου 2014.

Η συνεργασία αυτή του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής Π.Π.Σ.Π.Θ. με τον Όμιλο Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ. υλοποίησε ένα ακόμη «άνοιγμα του σχολείου στη κοινωνία».

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών και των δυο ομίλων ενθάρρυνε την κοινωνική, πολιτιστική και ατομική ανάπτυξή τους. Ανταμοιβή τους ήταν η ηθική ικανοποίηση που έλαβαν, είτε με ατομικό, είτε με δημόσιο έπαινο, είτε με το χειροκρότημα. Οι μαθητές/τριες επένδυσαν πολύ χρόνο – πέραν του σχολικού ωραρίου τους -και κατέβαλλαν προσπάθεια για να ασχοληθούν με κάτι που τους άρεσε και που ήθελαν να δοκιμάσουν: την εφαρμογή της τέχνης τους σε εξωσχολικά περιβάλλοντα μέσα από δράση που αποφεύγει τη σχολειοποίηση των τεχνών.

Το Τελλόγλειο ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., που υποστήριξε και φιλοξένησε αυτή την εκδήλωση έχει συνάψει Συμφωνητικό Συνεργασίας με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής Π.Π.Σ.Π.Θ. καθώς και με τον Όμιλο Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ.

Αφίσα του Ομίλου Ορχήστρας

Αφίσα Εκδήλωσης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Πρόγραμμα Μουσικής

φωτογραφίες από την εκδήλωση

Μουσική διδασκαλία & διεύθυνση: Μαρία Πατιώ

Η συνεργασία αυτή του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ. με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής Π.Π.Σ.Π.Θ. παρουσιάστηκε και στις 5 Μαΐου 2014, στην αίθουσα “Αλέξανδρος Δελμούζος’ του Π.Π.Σ.Π.Θ., στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο “Παρουσίαση Ομίλων Π.Π.Σ.Π.Θ. 2013-2014”.

Αφίσα Ημερίδας

Comments are closed.