2013-2014 Συνεργασία Ομίλων Ορχήστρας Δημοτικού και Γυμνασίου- Λυκείου του Π.Π.Σ.Π.Θ.

2013-2014 Συνεργασία Ομίλων Ορχήστρας Δημοτικού και Γυμνασίου- Λυκείου του Π.Π.Σ.Π.Θ.

 

Συνεργασία Ομίλων Ορχήστρας και Χορωδιών Δημοτικού και Γυμνασίου- Λυκείου του Π.Π.Σ.Π.Θ. 

Η μουσική αυτή συνεργασία των διαφορετικών βαθμίδων της εκπαίδευσης σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει και να ενισχύσει, μέσω της μουσικής, τους δεσμούς ανάμεσα στα μουσικά σύνολα του ίδιου σχολείου, που όμως διαφέρουν ηλικιακά.

Βασικός παράγοντας είναι το ερέθισμα για την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών/τριών, ώστε η μουσική σκέψη και αντίληψή τους να ενισχυθεί στο μεγαλύτερο βαθμό.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 11:15, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Π.Π.Σ.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε κοινή εμφάνιση των μουσικών ομίλων του Π.Π.Σ.Π.Θ. (χορωδίες & ορχήστρες Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου), ως παράλληλη εκδήλωση του χριστουγεννιάτικου bazaar που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Π.Σ.Π.Θ.

Συμμετείχαν 19 μαθητές/τριες του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου, 21 μαθητές/τριες του Ομίλου Ορχήστρας Δημοτικού, 12 μαθήτριες της Χορωδίας Γυμνασίου-Λυκείου και 21 μαθητές/τριες της Χορωδίας Δημοτικού.

Μουσική διδασκαλία και διέυθυνση μουσικών συνόλων/ομίλων :
Γυμνασίου/Λυκείου: Πατιώ Μαρία
Δημοτικού: Στεργιάκη Αθανασία

Η συνεργασία αυτή των μουσικών συνόλων Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου του Π.Π.Σ.Π.Θ. υλοποίησε ένα ακόμη «άνοιγμα του σχολείου στη κοινωνία». Η συμμετοχή και ανάμιξη των «μικρών» και «μεγάλων» μαθητών/τριών ενθάρρυνε την κοινωνική, πολιτιστική και ατομική ανάπτυξή τους.

Η συνύπαρξη και συνεργασία των τεσσάρων μουσικών συνόλων του Π.Π.Σ.Π.Θ. ήταν αρμονική παρά το μεγάλο ηλικιακό εύρος των παιδιών. Οι μαθητές/τριες επένδυσαν πολύ χρόνο – πέραν του σχολικού ωραρίου. Ανταμοιβή τους ήταν η ηθική ικανοποίηση που έλαβαν, είτε με ατομικό, είτε με δημόσιο έπαινο, είτε με το χειροκρότημα.

Αφίσα Εκδήλωσης

Πρόσκληση Εκδήλωσης
Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Φωτογραφία από την εκδήλωση


Μπορείτε να δείτε το video εδώ:

Η συνεργασία αυτή του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ. με τον ‘Ομιλο Ορχήστρας Δημοτικού Π.Π.Σ.Π.Θ., την χΧορωδία Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ., και τη Χορωδία Δημοτικού Π.Π.Σ.Π.Θ., παρουσιάστηκε και στις 5 Μαΐου 2014, στην αίθουσα “Αλέξανδρος Δελμούζος’ του Π.Π.Σ.Π.Θ., στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο “Παρουσίαση Ομίλων Π.Π.Σ.Π.Θ. 2013-2014”.

Αφίσα Ημερίδας

Comments are closed.