2012-2013 Ταινία μικρού μήκους “La cigale et la fourmis – en trois époques différentes”

2012-2013 Ταινία μικρού μήκους “La cigale et la fourmis – en trois époques différentes”

 

Μουσική επένδυση της ταινίας μικρού μήκους “La cigale et la fourmis –  en trois époques différentes”

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Virtualeclass («Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Συνεργασίας Ξενόγλωσσων Τάξεων») που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2012-2013 με θέμα “ Mythes , contes et conteurs de mon pays”, (Μύθοι, παραμύθια και παραμυθάδες της χώρας μου), οι μαθητές/τριες του προχωρημένου τμήματος γαλλικών της γ’ γυμνασίου του ΠΠΣΠΘ με την βοήθεια της διδάσκουσας καθηγήτριας κας Ευρυδίκης Παπαγιάννη και των καθηγητριών της Μουσικής κας Μαρίας Πατιώ και των Εικαστικών κας Παρασκευής Λιόλιου δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους με θέμα τον γνωστό μύθο του Αισώπου και του Lafontaine «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας».

Στην ταινία που δημιουργήθηκε, παρουσιάζεται ο μύθος σε τρείς διαφορετικές εποχές και εκδοχές: αυτήν του Αισώπου, αυτήν του Lafontaine και την σημερινή εποχή. Οι μαθητές/τριες του προχωρημένου τμήματος γαλλικών της γ’ γυμνασίου έγραψαν το σενάριο, κατασκεύασαν μάσκες ,τις οποίες φορούν στην ταινία, σκηνοθέτησαν την ταινία και έπαιξαν σε αυτήν. Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου του Π.Π.Σ.Π.Θ. επένδυσαν μουσικά την ταινία ερμηνεύοντας μουσικά έργα των 3 αυτών εποχών (Αρχαία Ελλάδα – Εποχή Μπαρόκ – Σύγχρονη Εποχή). Εκτός από την βοήθεια των καθηγητριών τους οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν σε θέματα σκηνοθεσίας με συμμαθητές/τριές τους της Β’ Λυκείου του ΠΠΣΠΘ.

Η εργασία αυτή αξιολογήθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Έρευνας Ξένων Γλωσσών και Αξιολόγησης Γλωσσομάθειας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέσπασε το 2ο Βραβείο Τάξης στο «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Συνεργασίας Ξενόγλωσσων Τάξεων» Virtualeclass.

Η ταινία που δημιουργήθηκε παρουσιάστηκε στην εκδήλωση μαθητών/τριών γαλλικής γλώσσας Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 15/05/2013 στο θέατρο “Άνετον” με θέμα: “La ballade des élèves heureux”, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Π.Π.Σ.Π.Θ. και κατατέθηκε στο κινηματογραφικό αρχείο του σχολείου, καθώς και στην κοινότητα ODS (Open Discovery Space).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Πρόσκληση Εκδήλωσης

Comments are closed.