2011-2012 Μάνου Χατζιδάκι : «Κεμάλ»

2011-2012 Μάνου Χατζιδάκι : «Κεμάλ»

Διαθεματική διδασκαλία

Τίτλος:Μάνου Χατζιδάκι : «Κεμάλ»

Τάξη: Α΄Γυμνασίου

Αντικείμενα: Αγγλική γλώσσα,  Μουσική, Θρησκευτικά

Διάρκεια: Ιανουάριος 2012, 3 διδακτικές ώρες

Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν: Κική Τσιούτσια (Αγγλικής Φιλολογίας), Μαρία Πατιώ (Μουσικός) και Κατερίνα Λαλαγιάννη (Θεολόγος).

Αριθμός Μαθητών: 100

 

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων της Αγγλικής Γλώσσας, της Μουσικής και των Θρησκευτικών, επιχειρήθηκε – τον Ιανουάριο 2012 – μια διαθεματική διδασκαλία του τραγουδιού «Κεμάλ»του Μάνου Χατζιδάκι. Συνεργάστηκαν οι μαθητές/τριες των τάξεων α’ και γ’ Γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί Κική Τσιούτσια (Αγγλικής Φιλολογίας), Μαρία Πατιώ (Μουσικός) και Κατερίνα Λαλαγιάννη (Θεολόγος).

Οι μαθητές/τριες της α’ Γυμνασίου στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας διδάχθηκαν το τραγούδι του «Κεμάλ» στην Αγγλική Γλώσσα, στο μάθημα της μουσικής διδάχθηκαν τη φωνητική απόδοση του τραγουδιού.

εργασία

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυείου του Π.Π.Σ.Π.Θ. διδάχθηκαν την οργανική απόδοση του τραγουδιού. Οι μαθητές/τριες της γ’ Γυμνασίου εργάσθηκαν πάνω στο θέμα: «Ο τελευταίος στίχος του Κεμάλ – Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θ’ αλλάξει ποτέ, καληνύχτα – τελειώνει με τελεία ή με ερωτηματικό;».

Στις 20/1/2012 το μάθημα βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα μουσικής του Π.Π.Σ.Π.Θ.

Comments are closed.