2021-2022 Παρουσίαση πεπραγμένων

2021-2022 Παρουσίαση πεπραγμένων

Υπεύθυνη Ομίλου: Μαρία Πατιώ, μουσικός

Ο Όμιλος Ορχήστρας και Φωνητικής του Γυμνασίου και Λυκείου κλείνει φέτος  11 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Φέτος είχαμε πληθώρα δράσεων και συνεργασιών:

  • Τον Οκτώβριο  καταθέσαμε ένα μικρό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον παγκόσμιο Έλληνα που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021. Στο αφιέρωμα αυτό συμμετείχε, εξ αποστάσεως,  φωνητικά και η απόφοιτος του σχολείου μας, κυρία Ευανθία Τζιτζή, η οποία τώρα είναι ιατρός:

http://www.nano-micro.gr/omilos/?p=3167

  • Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, αρχίσαμε να προετοιμάζουμε τις μελωδικές μας ευχές. Έτσι δημιουργήσαμε ένα βίντεο με 5 χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και πολλές ευχές!

http://www.nano-micro.gr/omilos/?p=3216

  • Κοινωνική δράση: Το χριστουγεννιάτικο βίντεο, με τη συγκατάθεση των γονέων των μαθητών/τριών και σε συνεργασία  με  τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, “Η Αντηρίδα”, προβλήθηκε σε διάφορα σημεία του Νοσοκομείου, τα οποία επέλεξε η Διοίκησή του ώστε να “συντροφεύσει” μουσικά τους νοσηλευόμενους, τις οικογένειές τους και το ιατρικό προσωπικό κατά τις ημέρες των εορτών. σε συνεργασία  με  τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, “Η Αντηρίδα”.
  • Κοινωνική δράση: Το χριστουγεννιάτικο βίντεο, με τη συγκατάθεση των γονέων των μαθητών/τριών αναρτήθηκε στο «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Ευχών  για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου»
  • Συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας  Δήμου Θεσσαλονίκης: Το χριστουγεννιάτικο βίντεο αναρτήθηκε και στη Σελίδα Παιδείας  Δήμου Θεσσαλονίκης στο facebook. Και σ’ αυτή τη δουλειά μας συμμετείχε φωνητικά η κυρία Ευανθία Τζιτζή.
  • Τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο τα μέλη του Ομίλου δημιούργησαν μια ημίωρη σπονδυλωτή ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Χωρίς μουσική δεν γίνεται». Η εκπομπή μεταδόθηκε από το από το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο European School Radio την Κυριακή 10 Απριλίου  2022,  στις 17:30 το απόγευμα: http://www.nano-micro.gr/omilos/?p=3490
  • Ρεπερτόριο μελέτης: Θέλοντας να επεκτείνουμε το «ηχοτοπίο» μας, μελετήσαμε αποσπάσματα τραγουδιών διαφορετικών ιδιωμάτων και προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη μουσική μας συνύπαρξη. Στην πρόβα του αποσπάσματος από το musical «The phantom of the opera» είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ακόμη μια απόφοιτο του σχολείου μας, την κυρία Μαρία Καζάρα, που έπαιξε φλάουτο.
  • Συνεργασία με αποφοίτους του Π.Σ.Π.Θ.: Η κυρία Ευανθία Τζιτζή, ιατρός συμμετείχε εξ αποστάσεως φωνητικά  ενώ η κυρία Μαρία Καζάρα, φοιτήτρια Τμήματος Μαθηματικών Α.Π.Θ. συμμετείχε δια ζώσης, παίζοντας φλάουτο.

Τα μέλη του Ομίλου Ορχήστρας & Φωνητικής Γυμνασίου-Λυκείου

δημιούργησαν ένα σύντομο βίντεο

στο οποίο παρουσιάζουν όλες τις δράσεις της σχολικής χρονιάς 2021-2022:

Comments are closed.