2021-2022 e-Twinning: Volunteens in Green Action

2021-2022 e-Twinning: Volunteens in Green Action

Recycling is Music to my ears!

Συντονίστρια του προγράμματος (Greece): Ελένη Ρώσσιου

Συντονίστρια του προγράμματος (Italy): Carmela Panaro

Μέλη παιδαγωγικής ομάδας (Greece): Μαρία Πατιώ, Αλεξάνδρα Μαυρίδου, Κορίνα Μαλιαρά, Κώστας Φράγκατζης, Μαρία Παλιαχάνη.

Μέλη παιδαγωγικής ομάδας (Italy): Tiziana Panaro, Vittoria Camero

Κάθε υλικό μπορεί μόνο του ή συνδυαστικά με άλλα να γίνει ένα μουσικό όργανο και να παράγει ήχο.

Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος e-Twinning: Volunteens in Green Action:

  • οι μαθητές/τριες της Ελληνικής ομάδας του Π.Σ.Π.Θ. (τμήμα γ2 Γυμνασίου) κατασκεύασαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα, χρησιμοποιώντας υλικά όπως: κουτάκια αλουμινίου, χάρτινα κουτιά, βαζάκια, ρολά από χαρτί, λαστιχάκια, σκοινί, ξύλα, καπάκια, μπουκάλια, όσπρια κλπ.
  • οι μαθητές/τριες της Ιταλικής ομάδας του Liceo Classico Statale “Q.O.Flacco” κατασκεύασαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα, χρησιμοποιώντας υλικά όπως: χάρτινα κουτιά, χοντρό χαρτόνι, λαστιχάκια, καπάκια, κλπ.

Συνεργάστηκαν και δημιούργησαν:

  • Κοινή Εικονική Έκθεση αυτών των μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά, όπου για κάθε κατασκευή υπάρχει φωτογραφία και ηχητικό απόσπασμα, χρησιμοποιώντας την ελεύθερη εφαρμογή https://www.artsteps.com/. Αυτή είναι η Εικονική Έκθεση αυτών των μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά, όπου για κάθε κατασκευή υπάρχει φωτογραφία και ηχητικό απόσπασμα: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Recycling is music to my ears! – PART 1

  • Κοινό video-clip όπου, με  αυτά τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα συνοδεύουν ρυθμικά το περσινό μας τραγούδι μας για την κλιματική αλλαγή «Μαζί θ’ αλλάξουμε τον κόσμο»:

Recycling is music to my ears! – PART 2

Η επαναχρησιμοποίηση άχρηστων υλικών, εκτός του ότι ενεργοποίησε τη συνεργασία και την ομαδικότητα των μαθητών/τριών,  βοήθησε να έρθουν κοντά σε μουσικές έννοιες αλλά και σε έννοιες όπως η ανακύκλωση και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Comments are closed.