2013-2014 Δράση Ετεροπαρατήρησης

2013-2014 Δράση Ετεροπαρατήρησης

ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ Π.Π.Σ.Π.Θ. ΔΡΑΣΗ ΕΤΕΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ 2013 – 2014

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1. Ετεροπαρατήρηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού αλλά και της αποτίμησης έργου του Ομίλου στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

2. Ετεροπαρατήρηση στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ομίλων Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου, Ορχήστρας Δημοτικού, Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου, που σχεδιάζεται για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου, Ορχήστρας Δημοτικού και Δημιουργικής Γραφής που πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Η ετεροπαρατήρηση υπήρξε παλαιότατη πρακτική του Π.Π.Σ.Π.Θ. Όσον αφορά τον Όμιλο Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου, λειτούργησε σε συνεργασία με τον Όμιλο Ορχήστρας Δημοτικού για ένα δίμηνο (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2013), καθώς και με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής για ένα μήνα (Μάρτιος 2014).

2. Ο Όμιλος αξιοποίησε το εργαλείο της ετεροπαρατήρησης, καθώς και τη μέθοδο της συνεργατικής διδασκαλίας (co-teaching), για να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών, για να καταγράψει σκέψεις, προτάσεις και προοπτικές για την επόμενη σχολική χρονιά και να σχεδιάσει συνεργασίες με εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ομίλων του Σχολείου.

3. Οι υπεύθυνες των Ομίλων συμφώνησαν ότι οι διδασκαλίες των συναδέλφων που παρατήρησαν λειτούργησαν:

α. ως περαιτέρω έμπνευση για τον σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού,

β. ως ενίσχυση των δεσμών των ομάδων

γ. ως βάση για την ανανεωμένη λειτουργία του Ομίλου και την ευρύτερη συνεργασία Ομίλων του Σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά.

Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2014

Μαρία Πατιώ, υπεύθυνη Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου

Comments are closed.