2016 – 2017 Στέλνω μήνυμα για το Ασφαλές Διαδίκτυο: Δράση στο πλαίσιο του θεματικού δικτύου Αγωγής Υγείας “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

2016 – 2017 Στέλνω μήνυμα για το Ασφαλές Διαδίκτυο: Δράση στο πλαίσιο του θεματικού δικτύου Αγωγής Υγείας “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Συντονίστρια: Γεωργία Αλεξούδα, ΠΕ19 Πληροφορικής

Συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί:

Μαρία Πατιώ, ΠΕ16.01 Μουσικής

Ισμήνη Σακελλαριάδη, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών

Συμμετέχοντες μαθητές:

α1, α2, β1 και γ2 τμήματα του Γυμνασίου

 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης των μαθητών σε θέματα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διαθεματική δράση με εμπλεκόμενα το μάθημα της Πληροφορικής, το μάθημα των Εικαστικών και το μάθημα της Μουσικής. Οι μαθητές εργάστηκαν και στο πλαίσιο του ομίλου Εικαστικών.

Οι μαθητές στο μάθημα Πληροφορικής παρακολούθησαν σχετικές ταινίες/σποτ και ακολούθησε ανάλυση και σχολιασμός τους. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν περαιτέρω από έγκυρες πηγές και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες. Ακολούθως οι μαθητές κλήθηκαν να εκφράσουν τα δικά τους μηνύματα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου μέσω της εικαστικής και μουσικής δημιουργίας.

Οι μαθητές της α’ τάξης του Γυμνασίου με την καθοδήγηση της Ι. Σακελλαριάδη και της Γ. Αλεξούδα δημιούργησαν εικαστικά έργα. 10 ομαδικές εργασίες συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας με Θέμα «Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο» που διοργάνωσε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές του τμήματος γ2 του Γυμνασίου στο μάθημα της Μουσικής με υπεύθυνη τη Μ. Πατιώ εργάσθηκαν ομαδικά για τη συγγραφή στίχων με θέμα «Συμβουλές προς συνομηλίκους για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» πάνω σε δοσμένη μελωδία (“Can’t stop” του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers). Στη συνέχεια ερμήνευσαν και ηχογράφησαν το τραγούδι τους.

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στο μάθημα της Πληροφορικής υλοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις για την πρόληψη του εθισμού στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια κάποιοι μαθητές δημιούργησαν με τη βοήθεια του υπολογιστή αφίσες για την πρόληψη του εθισμού στο Διαδίκτυο.

Οι μαθητές του τμήματος β1 του Γυμνασίου στο μάθημα της Πληροφορικής ανέλαβαν να δημιουργήσουν ένα βίντεο με τίτλο «Στέλνω μήνυμα για το Ασφαλές Διαδίκτυο!» αξιοποιώντας τις εικαστικές δημιουργίες, τη μουσική  δημιουργία του τμήματος γ2, καθώς και τις αφίσες των μαθητών. Επίσης δημιουργήθηκε η αφίσα της δράσης, στην οποία βλέπουμε μερικές από τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών.

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΒΙΝΤΕΟ – ΑΦΙΣΑ

Comments are closed.