2015-2016 Συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. – “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική”

2015-2016 Συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. – “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική”

Τον Μάρτιο του 2016 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ. υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της Υποστήριξης των Ομίλων  Καινοτομίας και Δημιουργικότητας, που λειτουργούν στο Σχολείο, και συγκεκριμένα με τον Όμιλο Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου, για την ενδυνάμωση των μαθητικών μουσικών εκδηλώσεων. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, που θεμελιώνεται στις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, των διακριτών ρόλων, της υπευθυνότητας και της διαφάνειας, επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των δημιουργικών εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών και επιστημονικών δυνάμεων της χώρας με απώτερο σκοπό τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας της ελληνικής εκπαίδευσης.

Σκοποί της συνεργασίας του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. με τον Όμιλο Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου του Σχολείου είναι:

  1. Η ανάπτυξη, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της καλλιτεχνικής, ακαδημαϊκής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, που θα διευκολύνουν την αξιοποίηση των καλών εκπαιδευτικών πρακτικών.
  2. Η αμοιβαία επικοινωνία Σχολείου και Ιδρύματος μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, μαθητικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές συνεργασίες.
  3. Το άνοιγμα του Σχολείου στην κοινωνία.

Η συνεργασία του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Σ.Π.Θ. με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της έκθεσης με τίτλο: «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική» κατά το χρονικό διάστημα 21 Μαρτίου 2016 έως 22 Απριλίου 2016 και οδήγησε στην κοινωνική, πολιτιστική και ατομική ανάπτυξη των μαθητών, καθώς και στην εμπέδωση της καλλιτεχνικής συνείδησης με την παρουσίαση του έργου τους σε καλλιτεχνικό ίδρυμα και εξωσχολικό περιβάλλον. Ολιγομελή τμήματα του Ομίλου Ορχήστρας, 2 ημέρες την εβδομάδα, θα “έκλειναν” μουσικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική», ερμηνεύοντας μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Η εθελοντική αυτή εργασία αποτέλεσε ένα ακόμη άνοιγμα του Σχολείου μας στην κοινωνία. Τέλος, οι έφηβοι που συμμετείχαν σ΄ αυτό το πρόγραμμα είχαν μία μοναδική ευκαιρία  να αναπτύξουν περαιτέρω τις μουσικές τους δεξιότητες, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τη μουσική, να επεκτείνουν συνειδητά το μουσικό τους «ηχοτοπίο» και να δημιουργήσουν «δίκτυα επικοινωνίας» μεταξύ των συμμαθητών τους ή άλλων συνομηλίκων τους με όχημα τη μουσική.

Η μουσική συμμετοχή του Π.Σ.Π.Θ. σ’ αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. (καταχωρήθηκε στις 24/03/2016)

ΑΦΙΣΑ

VIDEO

Φωτογραφίες







Comments are closed.