2014-2015 Συμμετοχή στη Γιορτή Παιδείας & Πολιτισμού 2015 του Δήμου Νεάπολης –Συκεών – ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

2014-2015 Συμμετοχή στη Γιορτή Παιδείας & Πολιτισμού 2015 του Δήμου Νεάπολης –Συκεών – ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου , στις 11π .μ., ο Όμιλος Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Σ.Π.Θ. έλαβε μέρος στη Γιορτή Παιδείας & Πολιτισμού 2015 του Δήμου Νεάπολης Συκεών

Πρόκειται για μια διασχολική  συνεργασία του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ.με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του ΠΑ .ΜΑΚ . στο πλαίσιο μουσικο θεατρικής παράστασης με τίτλο «Μια σύντομη ιστορία ».

Τα δυο σχολεία συνεργάστηκαν στο πλαίσιο θεατρικής παράστασης με τίτλο «Μια σύντομη ιστορία.  Ειδικότερα, οι μαθητές γαλλικής γλώσσας του τμήματος Β2 του Π.Π.Γ.Π.Μ. έγραψαν το σενάριο, στη γαλλική γλώσσα, μιας σύντομης ιστορίας εμπνευσμένης από γαλλικό τραγούδι της δεκαετίας του 70, υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας Παπαγιάννη Ευρυδίκης του ΠΠΓΠΜ, το οποίο  εμπλουτίστηκε με σκηνικό που δημιουργήθηκε  στην ώρα των εικαστικών υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας εικαστικών Μητσέλη Όλγας του Π.Π.Γ.Π.Μ., με μουσικά θέματα που ερμηνεύονται ζωντανά από τον Όμιλο Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ. συνοδεύοντας  την παράσταση, υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας μουσικής  Πατιώ Μαρίας του Π.Π.Σ.Π.Θ. και χορό, υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας μουσικής Τσιλίκη Ζωής του Π.Π.Γ.Π.Μ.

Μουσικό πρόγραμμα:

Dmitri Shostakovich: Waltz 2, από τη Jazz Suite

Nino Rota: Godfather-love theme

Louiguy: La vie en rose

 

Έπαιξαν οι μαθήτριες του Ομίλου Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Π.Π.Σ.Π.Θ.:

Φλάουτο: Άρτεμις Βασιλειάδου, Κάλλια Καραγιάννη

Βιολί: Σοφία Γεωργιάδου, Μαριαλένα Κανελλή

Πιάνο: Γεωργία Κελέση, Ελπίδα Κελέση

Η δράση αυτή αναρτήθηκε επίσης:

Αφίσα & Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Φωτογραφίες από την παράσταση

Comments are closed.